Bakkie doen?
Melanie Raaijmakers
05/01/2024
1 min
0

Wat is jullie geheim?

05/01/2024
1 min
0

"Vertel eens, wat is het geheim dat medewerkers zo lang bij jullie blijven? Terwijl de omloop in deze branche toch vrij groot is..."

Ik vroeg het mijn contactpersoon van een internetbedrijf waar ik ruim 10 jaar over de vloer kwam voor massages en workshops over vitaliteit.

Ze fronste haar wenkbrauwen en moest even nadenken. 
“Tja, wat doen we dan eigenlijk?”

Ze noemde vaardigheden die leidinggevenden (lg) en teams zich hebben eigen gemaakt zoals luisteren, elkaar serieus nemen, innovatie omarmen en flexibiliteit. 😍 

De beste borging voor een prettige werkcultuur was toch wel dit.

📣 Met een (twee)maandelijkse regelmaat zorgde de lg er voor dat er een moment was voor een 1 op 1 gesprek. Hoe het gaat op het werk. Zo blijft deze op de hoogte van iemands ontwikkeling en mogelijke ondersteuning. Naarmate het vertrouwen groeit komen daar ook wel eens persoonlijke gesprekken uit voort. 👫🏽 

Beslommeringen die anders buiten het blikveld blijven maar wel van invloed zijn. Hier is vertrouwen en respect voor nodig. Rustig opgebouwd in de jaren. Soms met een gesprek van maar 10 minuten, soms iets meer.

Met wachten tot de jaarlijkse evaluatie mis je de kans voor het opbouwen en tijdig bijsturen van vertrouwen en processen. Vinger aan de pols houden versterkt verbondenheid bij het bedrijf, het team en eigen inbreng. Voor beide partijen:-).

Met de huidige remote werkcultuur kan dat lastiger zijn. Uitgelezen moment is op dagen dat teamleden elkaar op kantoor treffen natuurlijk.
Misschien 1 of 2 vergaderingen per maand schrappen of elke vergadering inkorten tot max. 45 minutenen en die tijd besteden aan 1-op-1 contact? 

Flowreren doen we als we:
📣  Onszelf als nuttig onderdeel van een geheel ervaren
📣  Feedback kunnen geven en ontvangen
📣  Gewaardeerd te worden
📣  Perspectief hebben
📣  Plezier ervaren

Wil je sparren over hoe jouw team nog makkelijker kan flowreren? Dan doe ik graag een bakkie met je:-).

Reacties