Flow training

Verhoog je flow-factor in 3 maanden.

Flow gramma

Onze training geeft deelnemers handvatten om Fysieke Balans, Mentale Veerkracht en Werkplezier te vergroten.

Werken vanuit flow geeft voldoening, ontspanning, focus en energie. Dat heb je vast vaker ervaren. Maar hoe roep je dat op? Het is  belangrijk dat je weet hoe je in die flow spiraal kunt komen. Niet de hele dag, meestal zijn het momenten. Genoeg om weer op te laden. 

Wie in een positieve spiraal raakt krijgt meer energie, inspiratie, minder last van stress en ervaart voldoening.

We zijn niet onze gedachten of onze gevoelens. We hebben ze gewoon. Toch laten we ons er soms door (mis)leiden. Zijn we druk met de juiste dingen? Hoe zit het met ons energie niveau? Wanneer zijn we op ons best? Waar doen we het allemaal voor? Wanneer je Flow ervaart is alles met elkaar verbonden. Je haalt het beste uit jezelf en krijgt er nog energie van ook. 


Wetenschappers uit de positieve psychologie onderzochten dat maar liefst 40% van ons welbevinden te beïnvloeden is. Voor 50% zijn onze genen hier verantwoordelijk voor en slechts 10% wordt bepaald door omstandigheden. Terwijl daar vaak zoveel energie heen gaat …

-> Hoe krijgen we meer vat op die 40% is de vraag. 

In de training worden deelnemers bewuster van de mogelijkheden. Het trainen van specifieke vaardigheden gaat hierbij helpen. Vanuit flow, humor en compassie.


We nemen je 3 maanden mee in een inspirerend programma. Je hoeft er niet hard voor te werken, dat is helemaal niet waar flow over gaat. We hopen juist dat je ontspant en meer energie krijgt. De 3 bijeenkomsten en verschillende interventies helpen daarbij. Niet nog een ding op je todo lijst maar even tijd om op te laden. Dit doen we in kleine groepjes t/m 8 deelnemers.


Deze 10 onderdelen zitten verwerkt in het programma:

 • Inzicht krijgen in Flow-Factoren 
 • Meer rust in je hoofd en lijf creëren
 • Je persoonlijke flow aspecten ontdekken
 • Grenzen aanvoelen en aangeven
 • Valkuilen herkennen
 • Flexibeler omgaan met tegenslag
 • Werkplezier vergroten
 • Teamgeest versterken
 • Je vitaliteit vergroten
 • Jouw doelen verankeren in de werkweek


Zo werkt de 3 maanden training:

Er doen max. 8 deelnemers mee aan een traject. Met deze kleine groep bouwen we veiligheid, plezier en vertrouwen op. Dit kan een bestaand team zijn of deelnemers uit alle lagen van de organisatie.

We komen 3 dagdelen bij elkaar. 

 1. 1. Bij de start gaan we samen onderzoeken welke aspecten belangrijk zijn om te flowreren. Zo ontstaat er een persoonlijk flowreerdoel om de komende maanden op te focussen. De opdrachten tussen de bijeenkomsten door helpen hierbij.
 2. 2. Tijdens de volgende bijeenkomst gaan we ons verdiepen in manieren om met postieve en tegenvallende resultaten om te gaan. Die horen er bij. We leren hier lichter en effectief mee om te gaan.
 3. 3. In de laatste bijeenkomst gaan we oogsten wat er al verandert is en hoe dit in de toekomst voort te zetten. Flowreren werkt aanstekelijk. Hoe kunnen we binnen het team / de organisatie verspreiden?  

    4. Tussen de trainingsdagen plannen we online flowreer sessies met ruimte voor vragen, tips en begeleiding. 

    5. Gedurende het traject organiseren we flowvibes die incompany worden verzorgt.


Tarief 3 maanden traject: € 4990,- excl. btw. voor max. 8 deelnemers.

Met ons team komen we bij organisaties 

in heel Nederland.

"We hebben het welzijn van onze collega’s hoog in het vaandel staan. Normaal gesproken verrassen we onze collega’s daarom met een massage op kantoor. In deze coronatijden is dat helaas niet mogelijk. De workshop Vitaliteit en Werkgeluk was daarom een goed alternatief. In deze onlinesessie zijn we meegenomen in een reeks oefeningen die je vanuit je werkkamer kunt uitvoeren en die bijdragen aan je vitaliteit en werkgeluk. Een korte meditatie, oefeningen om je schouders los te krijgen en het bloed beter door je lichaam te laten stromen zijn eenvoudig vanuit huis te doen. Wij kijken terug op een zeer geslaagde sessie die iedereen weer een flinke boost heeft gegeven". 

- Selina Tomur - adviesbureau Van Dam & Oosterbaan.

Wil je ook meer flow op de werkvloer?

Je kunt vrijblijvend een afspraak maken voor een adviesgesprek.

Graag denken we mee over de mogelijkheden die passen bij jou, de organisatie en bedrijfscultuur.