Kom beter uit de corona crisis dan je erin ging
19 mei 2020 
2 min. leestijd

Kom beter uit de corona crisis dan je erin ging

Tips voor een sterke comeback

Door de versoepeling van de regels krijgen we wat meer bewegingsvrijheid. WE MOGEN WEER MASSEREN! Eindelijk druppelen de locaties binnen waar we veilig weer aan de slag kunnen. In deze blog kun je lezen hoe ons massage protocol eruit ziet zodat elke behandeling veilig en verantwoord is.
Wat hebben wij dit gemist! Het is heel gek om in een radiostilte te leven. Waar we anders zoveel contact hebben met mensen valt dat opeens weg. Dan heb ik het nog niet eens over het inkomen wat ook wel merkbaar is maar vooral de positeive uitwisseling met klanten, de energie die dat geeft.
Evluatie
Op onze vraag aan klanten wat ze het meest gemist hebben op werkgebied of juist prettiger vonden de afgelopen periode kregen we deze feedback:
  • gemis aan structuur, nu werk je gewoon door tot het af is en vergeet pauzes te nemen
  • gemis aan sociale momenten zoals samen met collega’s lunchen en live overleggen
  • even wat van je af kunnen praten tussen de werkzaamheden door
  • vage grens tussen werk- en privetijd door gemis aan fysieke afstand
  • minder toegeruste werkplek waardoor soms klachten kunnen ontstaan
  • online vergaderen is vermoeiender maar wel korter en effectiever
  • meer autonomie over wat je wanneer doet
  • minder tot geen reistijd
  • meer tijd voor gezinsleden
Come-back, wat zou je willen behouden?
Dan reist de vraag wat je als medewerker, leidinggevende of eigenaar van een bedrijf aan positieve dingen zou willen behouden in de toekomst? Dit is de tijd om alles nog eens tegen het licht te houden en aanpassingen door te voeren. Wil je aan een open cultuur werken, betrokkenheid en leiderschap vergroten dan is dit dé kans. Vertrouwen groeit wanneer er ook echt wat met de feedback gedaan wordt.
Innovatie brigade – borging
Een gesprek met je team over ieders ervaringen en wat er vervolgens behouden kan blijven zou wel eens tot een flinke vooruitgang en productiviteit kunnen zorgen. Maak ruimte voor een moment van reflexie en feedback. Dit zou een vast onderdeel kunnen worden van het teamoverleg. Wellicht komt er een ‘innovatie brigade’ die inventariseert en de uitkomsten op haarlbaarheid gaan bekijken om met betrokkenen hieraan te werken.
Denk aan reflectie vragen als:
1.  Wat zou ik willen meenemen in de toekomst?
2.  Wat zou ik  niet meer / anders doen?
3.  Welke oplossingen heb ik de afgelopen tijd bedacht?
4.  Wat heeft me het meest verrast?
5.  Wat heb ik geleerd over motivatie, verbinding met elkaar en resultaten behalen?
6.  Wat zou me helpen hier in de toekomst van te profiteren?
7.  Hoe kan ik dat in mijn werk inbedden (personen, plaatsen, activiteiten)
Hoe kunnen wij je ondersteunen?
Juist nu medewerkers weer richting de originele werkplek terug bewegen is het goed om deze periode met elkaar te evalueren. Als adviseur vitaliteit en werkgeluk stel ik graag mijn expertise beschikbaar om deze comeback zo vruchtbaar mogelijk te maken. In de vorm van adviesgesprekken, een inspiratie sessie etc.
 
Veel van onze expertise is inmiddels vertaald naar online diensten op maat. Hier hebben we  inmiddels goede ervaringen mee. In deze hybride tijd van (thuis)werken verzorgen we online workshops, ontspanningstechnieken, energyboosters en werkplekoptimalisaties. Jouw vitaliteit is zo belangrijk en je hebt er zelf voor tenminste 50% vat op.
Waar heb jij behoefte aan?
Laat ons weten wat jouw behoefte is of waar je tegen aan loopt. Samen kijken we hoe we hier bverbetering in kunnen aanbrengen. Een 1-op-1 gesprek, een workshop, een online training etc. Vaardigheden leren kan ook gewoon leuk zijn.
Bijvoorbeeld:
hoe kan ik me beter ontspannen?
hoe krijg ik meer grip op stress?
wat kan ik doen om mijn werkgeluk te vergroten?
hoe kan ik een gezonde gewoonte aanleren?
Neem vandaag nog contact met me op via buroworkflow@gmail.com of bel: 06 – 143 722 50.
groet en tot ziens!
Melanie Raaijmakers
Reactie plaatsen