Flow me up Scotty - tips tijdens de lockdown
16 december 2020 
1 min. leestijd

Flow me up Scotty - tips tijdens de lockdown

Het is me het jaartje van aanpassen wel. Al duizenden jaren voegen we ons naar de omstandigheden maar het lijkt altijd nét of veranderingen zijn uitgevonden als het jezelf betreft. Kak.

Veerkracht

Omdenken is een prachtige manier om te overleven, je geduld te bewaren en toch nog positieve dingen te zien waar je energie uit kunt putten. Onze krachtbronnen geven ook energie. Wat krachtbronnen zijn voor de een kunnen stressfactoren zijn voor de ander. Bijvoorbeeld kamperen, recepties of een escape room (eersten leuk, laatste aarghhhh.)

Dus, wat zijn jouw krachtbronnen? Ik nodig je uit om een papier en pen erbij te pakken en eens te kijken of je op 10 dingen kunt komen die je energie geven. Laat het gerust even liggen. Wellicht kun je steeds meer dingen verzinnen die je helpen de komende lockdown – of overwerkperiode door te komen. Dit kunnen activiteiten zijn, mensen of plaatsen waar je graag bent. Ook een goed idee om je dromen weer eens op te poetsen deze tijd, waar droomde je als kind al van?

Mocht er een moment komen dat je je moedeloos voelt of gewoon wel wat flow kunt gebruiken dan pak je je lijst erbij. Kijk wat er binnen je mogelijkheden ligt om te doen (of te laten!). “Flow me up Scotty!”

Ik ga me de komende weken even terugtrekken en bezinnen op activiteiten voor 2021. Ik deel mijn lijstje met je, misschien hebben we matches?

 • lezen
 • dagboek schrijven
 • een videocursus opnemen
 • met vriendinnen wandelen/sparren (1 tegelijk)
 • het thuis met elkaar gezellig maken
 • familie bellen
 • me af en toe chique aankleden
 • tenminste 1 gerecht maken dat ik nog nooit gemaakt heb
 • met Luna de kitten spelen
 • oefeningen voor de online office gym bedenken
 • met de dynaband oefeningen doen terwijl ik zit te netflixen
 • podcasts luisteren over werkgeluk en aanverwante zaken
 • af en toe lekker klagen als dat nodig is
 • fotoboeken van vakanties doorbladeren
 • nieuwe muziek verkennen op Spotify
 • om me heen kijken of iemand een lief gebaar kan gebruiken
 • tennissen
 • tekenen
 • provocatieve gesprekjes voeren om vooral de humor erin te houden (daarover de volgende keer meer:-)
 • Heb jij nog tips? ………………………………………………………

Ik wens je veel liefde, plezier, gezondheid, verbinding, en creativiteit toe de komende weken. Graag tot in het nieuwe jaar!

The only way is up……

Groet van Melanie

Reactie plaatsen